Главно меню
Меню 2

Европейски пикник в Благоевград

На 9 май 2013 година в парк „Бачиново” край Благоевград  се проведе  второто по ред издание на поредицата от събития под надслов „Европейски пикник”.

Началният час на празника бе 11 часа.

„Европейски пикник” се провежда под егидата на Община Благоевград, а негов организатор е „ВАКАНЦИЯ” ООД след сключен договор № BG161PO002-3.3.02-0022-C0001 с Община Благоевград, която е бенефициент по проект „Изграждане и функциониране на Областен информационен център в Община Благоевград“.

Проектът се финансира по Оперативна програма “Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Програмата на празника включва множество атракции и игри за деца сред които Пленер – конкурс под надслов „АЗ РИСУВАМ ЕВРОПА”, Уъркшоп „ЖИВО БЪЛГАРСКО СЛОВО”, както и презентиране на традиционния български занаят ПЛЪСТИ. Имаше и много кулинарни изненади. В танцово – музикалната програма на сцената  се представиха детски самодейни състави и индивидуални изпълнители от Център по изкуствата, Младежки дом и Обединен детски комплекс в града.

Гвоздеят на празника ще е участието на Цецо Елвиса, любимец на малки и големи.

 В събитието бе предвидено презентирането на страните – членки на Европейския съюз, като за всяка от тях беше осигурен  презентационен щанд, на който представителите на всеки от културно – информационните центрове имаха възможността да презентират страната си с информационни материали, сувенири или по друг избран от тях атрактивен начин.

ЦЕЛТА на събитието е да приобщи децата и младежите на Благоевград към общоевропейските ценности, да ги запознае със страните – членки на голямото европейско семейство, както и да им представи интересни и забавни възможности за отдих, разходки и забавления сред природата.

„ЕВРОПЕЙСКИ ПИКНИК” 2013

Сподели публикация