Главно меню
Меню 2

Тематични журналистически турове за представители на чуждестранни медии

През месеците ноември и декември 2012 г. „Ваканция“ ООД изпълни успешно проект на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма – „Организиране на тематични журналистически турове за представители на чуждестранни медии”, в рамките на който бяха организирани 8 тематични тура за най-престижните медии от цяла Европа. Услугата включваше цялостната организация и логистика на туровете, включително: поканване на отбрани медии, организиране на въздушен и наземен транспорт, хотелско настаняване, изготвяне и съгласуване на маршрутите и програмите на туровете с представителите на МИЕТ, цялостна координация на графиците на всички участващи страни и др.

БЪЛГАРИЯ – СВЕТОВНА ГОЛФ ДЕСТИНАЦИЯ

Страната ни извървя дълъг път от започването на развитието на голфа в България преди повече от десет години, който вече дава своите резултати.

При създаването на Българската  голф асоциация (БГА) през 2001 г. страната ни беше бяло петно на картата за голф дестинации, но в рамките на този сравнително кратък период, благодарение на усилията на всички, бе изградена една отлична инфраструктура. Изградените до момента седем голф игрища предлагат отлични условия за игра, както за любители, така и за професионалисти.

Това бурно развитие не остана незабелязано и неоценено от световният голф елит и напълно логично страната ни получи наградата за „Неоткрита туристическа дестинация“ за 2012 г. на Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO). Голф игрищата в България отговарят на всички най-съвременни изисквания и следват последните тенденции в света на голфа. Поради тази причина българските голф клубове освен дизайнерските голф игрища, разположени сред красивата природа, предлагат и отлични условия за релакс в своите СПА центрове на световно ниво, както и възможности за практикуване на различни други спортове и посещение на богата палитра от културни и кулинарни атракции.

Разбира се развитието на България като голф дестинация е резултат от съвместната работа между бизнеса и различните правителства на страната. В резултат на това сътрудничество голфът бе включен като един от приоритетите на ежегодно реализираните от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма турове за чуждестранни медии. Така, през месеците ноември и декември 2012 г., фирма „Ваканция“ ООД изпълни успешно и поръчка на Министерство на икономиката – „Организиране на тематични журналистически турове за представители на чуждестранни медии”, в рамките на който бяха организирани 8 тематични тура за най-престижните медии от цяла Европа. Един от тематичните турове бе изцяло посветен на Голф и СПА, специално за медии от Великобритания. Журналистите останаха възхитени от невероятните голф игрища „Св. София“, „РИУ Правец“, „Лайтхаус“, както и СПА центровете към тях, но това което наистина ги впечатли бе изключителната природа, дизайн и условия на игрището „Тракийски скали“ (Thracian Cliffs). Както е казал прочутият голфър и дизайнер на игрището, Гари Плейър – „Няма да намерите голф игрище като това никъде по света“ и наистина английските журналисти до един заявиха, че ще направят всичко възможно, за да се върнат отново на това уникално място.

Напълно логично голф игрището „Тракийски скали“ бе избрано за провеждането на Световният Волво мач плей шампионат за 2013 г. (Volvo World Match Play Championship 2013), който се проведе в периода 16 – 19 май 2013 г. Финалът на 48-ия Световен Volvo мач плей шампионат бе спечелен от Греъм Макдауъл, който заслужи чека за €800,000 и се класира за турнира Volvo Golf Champions през 2014 г.

Наистина със всички тези дейности развитието на голфа в България бележи стремителен възход, който се надяваме да продължи с усилията на всички любители и почитатели на голфа, което да доведе до трайното утвърждаване на България като световна голф дестинация!

 

Сподели публикация